Ghid Incepatori

Aplicarea Vopselei Lavabile

aplicare vopsea lavabila

Etapele de aplicare pentru vopseaua lavabila sunt: pregatirea materialelor, curatarea peretilor, aplicarea amorsei si la final, aplicarea lavabilei. Bineinteles, acesti pasi parcursi depind si tipul de vopsea/var pe peretele curent si tipul de vopsea noua care urmeaza a fi aplicata. Astfel, daca tipul nou de vopsea difera de cel deja existent pe perete, se recomanda trecerea prin toti pasii de mai jos. Altfel, daca se aplica acelasi tip de vopsea (ex: lavabila peste lavabila), atunci se pot urma doar aplicarea amorsei si apoi a vopselei lavabile.

Curatarea peretilorcuratare_pereti

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa curetati peretii de vechea vopsea. Pentru asta, peretii vor fi umeziti cu un trafalet inmuiat intr-o galeata cu apa pe care trebuie sa o ai la indemana. Apoi, se lasa vopseaua sa se inmoaie timp de 10-15 minute, dupa care putem incepe  razuierea peretilor. Pentru tavan, procedeul este identic, insa vei avea nevoie si de o scara.

Dupa finalizarea procesului de curatare a peretilor, zidurile trebuie reparate, daca este nevoie, cu tencuiala sau adeziv.

Aplicarea amorsei

Amorsa pregateste peretele pentru gletuire. Amorsa poate fi aplicata cu trafaletul sau cu o bidinea. Peretii trebuie lasati apoi sa se usuce, intre jumatate de ora si o ora, in functie de anotimp.

Gletuirea peretilorzugravit-cu-vopsea-lavabila

Gletul se prepara intr-un vas curat, cu apa. Se pune gletul in apa, nu invers. Pentru o densitate optima, adauga glet pana cand acesta ajunge putin deasupra apei. Lasa gletul in apa timp de cateva minute inainte sa incepi sa amesteci, pentru ca altfel se vor forma cocoloase.

Gletul se aplica cu fierul de glet si drisca, de jos in sus, in strat subtire si neted. De preferat se aplica doua straturi subtiri de glet, in loc de unul mai gros. In acest fel riscul umflarii peretelui este redus. Pentru zonele greu accesibile ale tavanului putem folosi spaclu sau pensula de vopsea.

Aplicarea vopselei lavabilepistol-de-zugravit

Se incepe cu tavanul si apoi se continua cu peretii. Stalpii, daca exista, vor fi vopsiti ultimii. Este important sa acoperi un perete fara a face pauza, pentru a evita diferentele de nuanta.

Este recomandat ca inainte sa se vopseasca peretii, sa aplicam lavabilul pe margini: muchiile dintre pereti, conturul ferestrelor si al usilor.

Necesar Materiale :

Amorsa

amorsa-danke
Închide

Amorsa Danke 4 l

20,07 lei
Pelicula obtinuta este impermeabila la apa, dar este permeabila la vapori (ceea ce permite peretelui sa respire) si umple foarte bine porii. Amorsa foarte rezistenta la variatii de temperatura si intemperii, la solutii alcaline sau chiar si la diverse gaze industriale. Pretul este pe bucata.

Amorsa Policolor Perete 1 l

11,19 lei
Este utilizat la interior si exterior ca prim strat (pentru reglare porozitate si aderenta la suport) in sistemul de protectie cu vopsele lavabile sau tencuieli decorative (in cazul suporturilor puternic absorbante). Pretul este pe bucata.
OMUCEGAI-4L
Închide

Amorsa Zero Mucegai Oskar 4 l

71,24 lei
Oskar Zero Mucegai 4 l este un grund pe baza de dispersie pentru vopsitorii, rezistent la mucegai, utilizat pentru grunduirea suprafetelor absorbante, atat la interior, cat si la exterior. Pretul este pe bucata.
amorsa-casabella-5l
Închide

Amorsa CassaBella 5 l

37,85 lei
Produsul are aderenta foarte buna la suport, uscare rapida, buna aplicabilitate la suport, umple foarte bine porii si asigura permeabilitatea suportului. Pretul este pe bucata.

Glet

ct126
Închide

Glet Ceresit CT 126 20 kg

38,40 lei
Gletul Ceresit CT 126 este destinat acoperirii suprafetelor tencuite in mod traditional si a suprafetelor betoanelor. Finisarea se poate face in mod traditional prin slefuire cu glasspapier sau prin netezire cu fierul de glet cu putin timp inainte de intarirea materialului aplicat pe perete. Pretul este pe bucata. Livrarea se face doar pe raza judetelor Vaslui si Iasi.

Gletul Meseriasului GM-20 20 kg

24,20 lei
Gletul meseriasului este un material de construcții pe bază de var sau ipsos în amestec cu diferiți aditivi. Pretul este pe bucata. Livrarea se face doar pe raza judetelor Vaslui si Iasi.

Vopsea Lavabila

aplalux-2,5L
Închide

Var AplaLux Interior 2,5 l

73,14 lei
AplaLux 2,5 l este pe baza de copolimeri acrilici in dispersie apoasa, pigmenti, extenderi si aditivi speciali ce confera suprafetei vopsite rezistenta la mucegai. Pretul este pe bucata.  
antimucegai-casabella-4l
Închide

Var CasaBella Antimucegai 2,5 l

41,67 lei
Varul Casabella antimucegai 2,5 l este o vopsea lavabila, antimucegai, pe baza de rasina in dispersie apoasa, pigmenti, materiale de umplutura, aditivi specifici si biocizi. Pretul este pe bucata.
oskar 8,5l
Închide

Var Ceramic Ultra Lavabil Oskar 8,5 l

333,30 lei
Varul Oskar Ceramic este o vopsea ultra-lavabila alba pe baza de dispersie, antibacteriana, cu microsfere ceramice, fiind reistent la spalare. Pretul este pe bucata.
ECOPLAST-3L
Închide

Var Lavabil Ecoplast 3 l

48,20 lei
Vopseaua lavabila Ecoplast 3 l este pe baza de dispersie apoasa acrilo-stirenica si se poate utiliza ca produs alb sau se poate nuanta cu produse de nuantare. Pretul este pe bucata.
fassade-3L
Închide

Var Lavabil Fassade 3 l

71,55 lei
Vopsea lavabila alba, mata, pentru fatada, cu rezistenta superioara la intemperii si la factorii fizici sau chimici. Pretul este pe bucata.

Pensula

pensula-albastra-f
Închide

Pensula Albastra 100 mm

14,30 lei
Pensula este compusă din ingrediente de cea mai bună calitate, cum ar fi un amestec de păr natural, o ferulă din oțel inoxidabil și un mâner din lemn  de culoare albastra. Pretul este pe bucata.
pensula-albastra-f
Închide

Pensula Albastra 60 mm

6,93 lei
Pensula este compusă din ingrediente de cea mai bună calitate, cum ar fi un amestec de păr natural, o ferulă din oțel inoxidabil și un mâner din lemn  de culoare albastra. Pretul este pe bucata.
PENSULA-LATA-100MM
Închide

Pensula Lata 6×80 mm

13,20 lei
Pensulă lată, lipită în întregime, mâner de plastic, inel galvanizat. Firele pensulei sunt din poliester, au densitate foarte fina, presata galvanizat, maner din plastic galben. Pretul este pe bucata.

Trafalet

trafalet-poliacril
Închide

Trafalet Zugrav Albastru 27 cm+ Maner

32,56 lei
Trafaleții sunt ideali pentru lucrări simple. Pretul este pe bucata.
GOLDLINE
Închide

Trafalet Zugrav Gold Line 25 cm + Maner

26,81 lei
Trafaleții sunt ideali pentru lucrări simple. Pretul este pe bucata.
trafalet-zugrav-vestan
Închide

Trafalet Zugrav Vestan 25 cm + Maner

18,30 lei
Trafaleții sunt ideali pentru lucrări simple. Pretul este pe bucata.

Tavita

gratar-zugrav
Închide

Gratar Zugrav 19×23 cm

5,50 lei
Gratarul zugravului este din plastic de culoare rosie avand dimensiunea de 19x23cm. Pretul este pe bucata.
gratar-zugrav
Închide

Gratar Zugrav 27×29 cm

6,60 lei
Gratarul zugravului este din plastic de culoare rosie avand dimensiunea de 27x29 cm. Pretul este pe bucata.

Pistol de vopsit

pistol-vopsit
Închide

Pistol De Vopsit Electric 100W RDP ESG11

242,00 lei
Pistolul de vopsit se manevreza  usor dispune de precizie si dozare corespunzatoare a vopselei pulverizate. Pretul este pe bucata.

Banda izolatoare

Schuller-BLUE-CORE
Închide

Banda Adeziva 50 m x 75 mm

25,76 lei
Banda adeziva este o banda de hartie, rezistenta, pentru suprafe sensibile, banda infoliata individual, banda fiind rezistenta la umiditate. Ea are o grosime medie,cu aderență medie, rezistență bună în stare umedă. Pretul este pe bucata.

Folie izolatoare

folie-ciolofan
Închide

Folie Celofan 4 m

7,26 lei
Folie polietilena constructii, foarte rezistenta, folosita in domeniul constructiilor, pentru protectia diverselor suprafete, pentru turnari de betoane sape, protectie impotriva apei. Pretul este pe metru liniar.