Se măsoară înălțimea si lungimea fiecărui perete în parte si calculează suprafața. Adună suprafețele pereților pe care intenționezi să îi acoperi cu tapet si cumpără cu cel puțin 20% mai mult tapet. În timpul procesului de aplicare vor exista si pierderi, datorită suprapunerii fâsiilor de tapet si datorită faptului că vei fi nevoit să decupezi din fâșii când ajungi la capătul peretelui.
Peretii trebuie să fie curați, fără denivelări și fără urme de găuri sau umezeală. Se slefuiesc pereții, se spală cu un burete înmuiat în apă călduță și detergent de vase, pe care îl storci bine apoi. Se lasă pereții să se usuce bine înainte de a se aplica tapetul.
Se decupeaza fasii din tapet adaugănd un plus de 5 cm sus și jos pentru eventuale ajustări. Se numerotează fâșiile pe dos, în ordinea aplicării. Toate se vor aplica în același sens.
Se indoaie partea încleiată peste ea și apoi încleiază cealaltă jumătate. Se așteaptă câteva minute apoi se elimină partea respectivă și se lipește tapetul. Fixarea foliilor de tapet se realizeaza de sus in jos, in ordinea in care fasiile au fost taiate din rola, urmarind in acelasi timp sa eliminam aerul care se poate forma la interior, prin netezirea tapetului cu o perie sau cu o rola de cauciuc moale, prin miscari care, de asemenea, coboara.
Lipește fâșia începând din capătul peretelui, de sus în jos. Folosește o scară cu suficiente trepte care să îți ușureze lipirea tapetului începând de la nivelul tavanului. Prima fâșie trebuie pusă perfect deoarece reprezintă etalonul. Se va netezi suprafața fâșiei de sus în jos cu o perie pentru tapet.
A doua fâșie se suprapune cu cel puțin 5 mm peste prima, ca să fii sigur că nu vor rămâne bucăți de perete neacoperite.
Un alt pas de care trebuie sa tinem cont este indepartarea excesului de adeziv, care poate fi realizata cu ajutorului unui burete sau a unei carpe moi.
tapet,