Ghid Incepatori

Montarea Tapetului

tapet laminat

Se măsoară înălțimea si lungimea fiecărui perete în parte si calculează suprafața. Adună suprafețele pereților pe care intenționezi să îi acoperi cu tapet si cumpără cu cel puțin 20% mai mult tapet. În timpul procesului de aplicare vor exista si pierderi, datorită suprapunerii fâsiilor de tapet si datorită faptului că vei fi nevoit să decupezi din fâșii când ajungi la capătul peretelui.

Peretii trebuie să fie curați, fără denivelări și fără urme de găuri sau umezeală. Se slefuiesc pereții, se spală cu un burete înmuiat în apă călduță și detergent de vase, pe care îl storci bine apoi. Se lasă pereții să se usuce bine înainte de a se aplica tapetul.
Se decupeaza fasii din tapet adaugănd un plus de 5 cm sus și jos pentru eventuale ajustări. Se numerotează fâșiile pe dos, în ordinea aplicării. Toate se vor aplica în același sens.

Se indoaie partea încleiată peste ea și apoi încleiază cealaltă jumătate. Se așteaptă câteva minute apoi se elimină partea respectivă și se lipește tapetul. Fixarea foliilor de tapet se realizeaza de sus in jos, in ordinea in care fasiile au fost taiate din rola, urmarind in acelasi timp sa eliminam aerul care se poate forma la interior, prin netezirea tapetului cu o perie sau cu o rola de cauciuc moale, prin miscari care, de asemenea, coboara.

Lipește fâșia începând din capătul peretelui, de sus în jos. Folosește o scară cu suficiente trepte care să îți ușureze lipirea tapetului începând de la nivelul tavanului. Prima fâșie trebuie pusă perfect deoarece reprezintă etalonul. Se va netezi suprafața fâșiei de sus în jos cu o perie pentru tapet.
A doua fâșie se suprapune cu cel puțin 5 mm peste prima, ca să fii sigur că nu vor rămâne bucăți de perete neacoperite.

Un alt pas de care trebuie sa tinem cont este indepartarea excesului de adeziv, care poate fi realizata cu ajutorului unui burete sau a unei carpe moi.

tapet,

Necesar Materiale :

Amorsa

amorsa-danke
Închide

Amorsa Danke 4 l

20,07 lei
Pelicula obtinuta este impermeabila la apa, dar este permeabila la vapori (ceea ce permite peretelui sa respire) si umple foarte bine porii. Amorsa foarte rezistenta la variatii de temperatura si intemperii, la solutii alcaline sau chiar si la diverse gaze industriale. Pretul este pe bucata.

Amorsa Policolor Perete 1 l

11,19 lei
Este utilizat la interior si exterior ca prim strat (pentru reglare porozitate si aderenta la suport) in sistemul de protectie cu vopsele lavabile sau tencuieli decorative (in cazul suporturilor puternic absorbante). Pretul este pe bucata.
OMUCEGAI-4L
Închide

Amorsa Zero Mucegai Oskar 4 l

71,24 lei
Oskar Zero Mucegai 4 l este un grund pe baza de dispersie pentru vopsitorii, rezistent la mucegai, utilizat pentru grunduirea suprafetelor absorbante, atat la interior, cat si la exterior. Pretul este pe bucata.
amorsa-casabella-5l
Închide

Amorsa CassaBella 5 l

37,85 lei
Produsul are aderenta foarte buna la suport, uscare rapida, buna aplicabilitate la suport, umple foarte bine porii si asigura permeabilitatea suportului. Pretul este pe bucata.

Glet

ct126
Închide

Glet Ceresit CT 126 20 kg

38,40 lei
Gletul Ceresit CT 126 este destinat acoperirii suprafetelor tencuite in mod traditional si a suprafetelor betoanelor. Finisarea se poate face in mod traditional prin slefuire cu glasspapier sau prin netezire cu fierul de glet cu putin timp inainte de intarirea materialului aplicat pe perete. Pretul este pe bucata. Livrarea se face doar pe raza judetelor Vaslui si Iasi.

Gletul Meseriasului GM-20 20 kg

24,20 lei
Gletul meseriasului este un material de construcții pe bază de var sau ipsos în amestec cu diferiți aditivi. Pretul este pe bucata. Livrarea se face doar pe raza judetelor Vaslui si Iasi.

Vopsea Lavabila

aplalux-2,5L
Închide

Var AplaLux Interior 2,5 l

73,14 lei
AplaLux 2,5 l este pe baza de copolimeri acrilici in dispersie apoasa, pigmenti, extenderi si aditivi speciali ce confera suprafetei vopsite rezistenta la mucegai. Pretul este pe bucata.  
antimucegai-casabella-4l
Închide

Var CasaBella Antimucegai 2,5 l

41,67 lei
Varul Casabella antimucegai 2,5 l este o vopsea lavabila, antimucegai, pe baza de rasina in dispersie apoasa, pigmenti, materiale de umplutura, aditivi specifici si biocizi. Pretul este pe bucata.
oskar 8,5l
Închide

Var Ceramic Ultra Lavabil Oskar 8,5 l

333,30 lei
Varul Oskar Ceramic este o vopsea ultra-lavabila alba pe baza de dispersie, antibacteriana, cu microsfere ceramice, fiind reistent la spalare. Pretul este pe bucata.
ECOPLAST-3L
Închide

Var Lavabil Ecoplast 3 l

48,20 lei
Vopseaua lavabila Ecoplast 3 l este pe baza de dispersie apoasa acrilo-stirenica si se poate utiliza ca produs alb sau se poate nuanta cu produse de nuantare. Pretul este pe bucata.
fassade-3L
Închide

Var Lavabil Fassade 3 l

71,55 lei
Vopsea lavabila alba, mata, pentru fatada, cu rezistenta superioara la intemperii si la factorii fizici sau chimici. Pretul este pe bucata.

Pensula

pensula-albastra-f
Închide

Pensula Albastra 100 mm

14,30 lei
Pensula este compusă din ingrediente de cea mai bună calitate, cum ar fi un amestec de păr natural, o ferulă din oțel inoxidabil și un mâner din lemn  de culoare albastra. Pretul este pe bucata.
pensula-albastra-f
Închide

Pensula Albastra 60 mm

6,93 lei
Pensula este compusă din ingrediente de cea mai bună calitate, cum ar fi un amestec de păr natural, o ferulă din oțel inoxidabil și un mâner din lemn  de culoare albastra. Pretul este pe bucata.
PENSULA-LATA-100MM
Închide

Pensula Lata 6×80 mm

13,20 lei
Pensulă lată, lipită în întregime, mâner de plastic, inel galvanizat. Firele pensulei sunt din poliester, au densitate foarte fina, presata galvanizat, maner din plastic galben. Pretul este pe bucata.

Trafalet

trafalet-poliacril
Închide

Trafalet Zugrav Albastru 27 cm+ Maner

32,56 lei
Trafaleții sunt ideali pentru lucrări simple. Pretul este pe bucata.
GOLDLINE
Închide

Trafalet Zugrav Gold Line 25 cm + Maner

26,81 lei
Trafaleții sunt ideali pentru lucrări simple. Pretul este pe bucata.
trafalet-zugrav-vestan
Închide

Trafalet Zugrav Vestan 25 cm + Maner

18,30 lei
Trafaleții sunt ideali pentru lucrări simple. Pretul este pe bucata.

Tavita

gratar-zugrav
Închide

Gratar Zugrav 19×23 cm

5,50 lei
Gratarul zugravului este din plastic de culoare rosie avand dimensiunea de 19x23cm. Pretul este pe bucata.
gratar-zugrav
Închide

Gratar Zugrav 27×29 cm

6,60 lei
Gratarul zugravului este din plastic de culoare rosie avand dimensiunea de 27x29 cm. Pretul este pe bucata.

Pistol de vopsit

pistol-vopsit
Închide

Pistol De Vopsit Electric 100W RDP ESG11

242,00 lei
Pistolul de vopsit se manevreza  usor dispune de precizie si dozare corespunzatoare a vopselei pulverizate. Pretul este pe bucata.

Banda izolatoare

Schuller-BLUE-CORE
Închide

Banda Adeziva 50 m x 75 mm

25,76 lei
Banda adeziva este o banda de hartie, rezistenta, pentru suprafe sensibile, banda infoliata individual, banda fiind rezistenta la umiditate. Ea are o grosime medie,cu aderență medie, rezistență bună în stare umedă. Pretul este pe bucata.

Folie izolatoare

folie-ciolofan
Închide

Folie Celofan 4 m

7,26 lei
Folie polietilena constructii, foarte rezistenta, folosita in domeniul constructiilor, pentru protectia diverselor suprafete, pentru turnari de betoane sape, protectie impotriva apei. Pretul este pe metru liniar.