Placarea Gardului / Stalpilor de Gard
Capacele pentru stalpi cele de interval de gard actioneaza ca o protectie, in primul rand impotriva expunerii constante la soare, ploaie, zapada si gheata.
- Verificarea planeitatii suprafetei de lucru
In cazul in care sunt denivelari de pana la 5-10 mm acestea se repara cu adeziv, iar daca denivelarile sunt mult mai mari incarcarea se face cu mortar astfel incat se reduce consumul excesiv de adeziv.
Pentru a evita aspectul inestetic se masoara distanta dintre stalpi pentru a potrivi piesele. Capacele de interval de gard care necesita ajustare pot fi ajustate prin taiere folosind un flex cu disc diamantat continuu.
- Prepararea si aplicarea adezivului
Adezivul se amesteca energic, de preferinta mecanic cu 7,5l de apa la 25kg adeziv pana la obtinerea unui amestec omogen usor prelucrabil. Timpul de punere in opera este estimat la aproximativ 2,5 ore.
Adezivul se intinde cu ajutorul unei gletiere pe spatele si pe partea inferioara a fiecarei placi. Reajustarea pozitiei se face cu ajutorul unui ciocan de cauciuc prin lovire usoara asigurandu-se astfel o lipire cat mai buna dintre adezivul de pe placa cu cel de pe perete. Planeitatea montajului se face cu ajutorul unui dreptar.
- Rostuirea
Rostuirea are rol important in rezistenta la intemperii acestea se realizeaza cu ajutorul unor distantiere de aproximativ 5-10 mm.
Chitul de rosturi de exterior recomandat trebuie sa fie de granulatie mare se se aplica cu un instrument special pentru rostuit sau a unei pungi de rostuit la o adancime de doua treimi din grosimea produsului pentru evitarea fisurilor in timp.Surplusul de chit se indeparteaza cu ajutorul unei mistrii si se va sterge cu un burete umed. Se foloseste banda adeziva de hartie pentru protejarea muchiilor pieselor ce urmeaza a fi rostuite.