Montarea gresiei se face în trei etape: pregătirea suprafeței, montarea propriu-zisă a gresiei și chituirea.
Cu ajutorul unei pensule, aplicați grundul pe întreaga suprafață pe care urmeaza sa fie montata gresia. Acest pas este important mai ales în timpul verii, când temperaturile sunt mai ridicate, apa din mortar se evaporă repede, iar plăcile nu se mai fixează corespunzător.
După aplicarea acestuia trebuie să așteptați o oră. Numai după ce acest material se usucă în totalitate, puteți trece la aplicarea mortarului.
Mortarul se pregătește cu ajutorul unui burghiu dotat cu dispozitive speciale de amestecat. Dacă nu aveți burghiu puteți folosi și o tija de aluminiu. După ce materialul a devenit dens, trebuie lăsat să se așeze, timp de 10 minute.
Mortarul pregătit se usucă în aproximativ 15-20 de minute de la întinderea pe suprafață de lucru. Întindeți, cu ajutorul unei mistrii, mortarul pe podea.
După ce mortarul a fost întins într-un strat uniform, puteți trece la așezarea primei plăci de gresie. Apăsați ferm, pentru a va asigura că această s-a înfipt bine în mortar. Pentru a va asigura că s-a fixat bine în mortar, trebuie să o bateți cu ajutorul unui ciocan de cauciuc.
După fixarea primei plăci, urmează următoarele plăci ale rândului respectiv.
După montarea primelor plăci, așezați distanțierele între punctele de îmbinare ale plăcilor.
Dimensiunea camerei nu va permite montarea unui număr exact de plăci. Tocmai de aceea, pentru că întreagă suprafață să fie acoperită, va trebui să tăiați o parte dintre plăci.
Chitul se va aplică abia după ce mortarul este uscat complet. Altfel, umezeală va rămâne în interior. În plus, plăcile se pot păta.
Distantierele trebuie scoase cu atenție, folosind o surubelnita sau orice alt obiect cu vârf ascuțit. Mortarul rămas în spațiul dintre plăci va fi îndepărtat acum cu ajutorul unei surubelnite obișnuite. Suprafață va fi apoi curățată, cu o cârpă uscată.
Chitul trebuie aplicat pe diagonală, folosind mișcări ample. Folosiți suficient chit astfel încât rosturile să se umple în mod egal. O gletieră cu cauciuc va împiedică zgârierea suprafețelor.
Chitul se va usca în 30 de minute. După ce acest timp s-a scurs, cu ajutorul unui burete înmuiat în apă curată și stors bine, curățați chitul rămas pe plăcile de gresie.