Ghid Incepatori

Montarea Gresiei

gresie fainta

Montarea gresiei se face în trei etape: pregătirea suprafeței, montarea propriu-zisă a gresiei și chituirea.

Cu ajutorul unei pensule, aplicați grundul pe întreaga suprafață pe care urmeaza sa fie montata gresia.  Acest pas este important mai ales în timpul verii, când temperaturile sunt mai ridicate, apa din mortar se evaporă repede, iar plăcile nu se mai fixează corespunzător.

amestecarea-adezivului-de-gresieDupă aplicarea acestuia trebuie să așteptați o oră. Numai după ce acest material se usucă în totalitate, puteți trece la aplicarea mortarului.

Mortarul se pregătește cu ajutorul unui burghiu dotat cu dispozitive speciale de amestecat. Dacă nu aveți burghiu puteți folosi și o tija de aluminiu. După ce materialul a devenit dens, trebuie lăsat să se așeze, timp de 10 minute.

Mortarul pregătit se usucă în aproximativ 15-20 de minute de la întinderea pe suprafață de lucru. Întindeți, cu ajutorul unei mistrii, mortarul pe podea.Montaj-gresie-f

După ce mortarul a fost întins într-un strat uniform, puteți trece la așezarea primei plăci de gresie. Apăsați ferm, pentru a va asigura că această s-a înfipt bine în mortar. Pentru a va asigura că s-a fixat bine în mortar, trebuie să o bateți cu ajutorul unui ciocan de cauciuc.

După fixarea primei plăci, urmează următoarele plăci ale rândului respectiv.

După montarea primelor plăci, așezați distanțierele între punctele de îmbinare ale plăcilor.

montarea-gresiei-cu-distantiereDimensiunea camerei nu va permite montarea unui număr exact de plăci. Tocmai de aceea, pentru că întreagă suprafață să fie acoperită, va trebui să tăiați o parte dintre plăci.

Chitul se va aplică abia după ce mortarul este uscat complet. Altfel, umezeală va rămâne în interior. În plus, plăcile se pot păta.

Distantierele trebuie scoase cu atenție, folosind o surubelnita sau orice alt obiect cu vârf ascuțit. Mortarul rămas în spațiul dintre plăci va fi îndepărtat acum cu ajutorul unei surubelnite obișnuite. Suprafață va fi apoi curățată, cu o cârpă uscată.

Chitul trebuie aplicat pe diagonală, folosind mișcări ample. Folosiți suficient chit astfel încât rosturile să se umple în mod egal. O gletieră cu cauciuc va împiedică zgârierea suprafețelor.

Chitul se va usca în 30 de minute. După ce acest timp s-a scurs, cu ajutorul unui burete înmuiat în apă curată și stors bine, curățați chitul rămas pe plăcile de gresie.

Necesar Materiale :

Gresie

g viola green
Închide

Gresie Viola Green

65,85 lei
Gresia este o placa utilizata pentru spatii interioare, cum ar fi baile, bucatariile, balcoanele. O poti aplica si in livingroom sau birouri. Se intretine usor folosind produse de curatat universal sau specifice gresiei. Pretul este pe metru patrat. Livrarea se face doar pe raza judetelor Vaslui si Iasi.

Adeziv gresie si faianta

CM11
Închide

Adeziv Gresie Si Faianta Interior/Exterior Ceresit CM 11 25 kg

48,50 lei
Adezivul pentru gresie si faianta Ceresit CM 11 se utilizeaza pentru suprafete umede, de exemplu bai, bucatarii, toalete, pentru pivnite, camere de depozitare, uscatorii, holuri, scari, antecamere si camere de locuit. Adezivul se poate folosi si pentru pavajul decorativ al fatadelor, cu strat suport nedeformabil. Pretul este pe bucata. Livrarea se face doar pe raza judetelor Vaslui si Iasi.

Adeziv Pentru Gresie si Faianta TS FI ThermoSystem 25 kg

16,50 lei
Adezivul pentru gresie si faianta TSFI este recomandat pentru interior, sub forma de pulbere, de culoarea gri, ideal pentru suprafetele nesimetrice rezistent la apa si inghet. Pretul este pe bucata. Livrarea se face doar pe raza judetelor Vaslui si Iasi.

Grund

Mortar

Mortar Zidarie Hasit 950 30 kg

15,71 lei
Mortar de zidărie pe bază de var-ciment și nisip pentru zidărie cu cerințe statice normale. Pretul este pe bucata. Livrarea se face doar pe raza judetelor Vaslui si Iasi.

Mixer

Mixer Universal 60×400 mm

16,48 lei
Mixer cu tijă hexagonală, amestecare de sus în jos. Este folosita indeosebi pentru amestecuri materiale de constructii, tencuieli brute, vopsea, pastă de tapet, adeziv, ipsos, mortar. Executat din oțel robust avand dimensiunile de lungimea 400 mm, diametrul de 60 mm. Pretul este pe bucata.
mixer-105mm
Închide

Mixer Universal 85 mm

32,54 lei
Malaxor mortar cu tijă hexagonală, amestecare de jos în sus. Este folosita indeosebi pentru amestecuri materiale de constructii, tencuieli brute, vopsea, pastă de tapet, adeziv, ipsos, mortar. Executat din oțel robust avand dimensiunea de lungimea 85 mm. Pretul este pe bucata.

Dreptar de Aluminiu

Dreptar Aluminiu SL 1500 mm 1 Fiola

118,47 lei
Dreptarul Horizont SL este fabricat din aluminiu cu o lungime de 1500 mm ce are 1bula fiind utilizat la tencuit pereti, fatade etc. Pretul este pe bucata.
dreptar-aluminiu-cu-2-fiole
Închide

Dreptar Aluminiu SL2 1000 mm 2 Fiole

81,07 lei
Dreptarul Horizont SL2 este fabricat din aluminiu cu o lungime de 1000 mm ce are 2 bule fiind utilizat la tencuit pereti, fatade etc. Pretul este pe bucata.

Dreptar Aluminiu SL2 1800 mm 2 Fiole

121,88 lei
Dreptarul Horizont SL2 este fabricat din aluminiu cu o lungime de 1800 mm ce are 2 bule fiind utilizat la tencuit pereti, fatade etc. Pretul este pe bucata.

Ciocan de Cauciuc

Ciocan Cauciuc Alb TPR 0,445 kg

23,10 lei
Ciocan Cauciuc Alb TPR 0,445 kg este un ciocan cu capatul de lovire realizat din cauciuc negru si maner din lemn este protejat de uscare cu un lac incolor. Pretul este pe bucata.

Ciocan Cauciuc Negru TPR 0,445 kg

13,86 lei
Ciocan Cauciuc Negru TPR 0,445 kg este un ciocan cu capatul de lovire realizat din cauciuc negru si maner din lemn este protejat de uscare cu un lac incolor. Pretul este pe bucata.

Gletuitor zimtat

gletuitor
Închide

Gletuitor Zimtat 51403

34,65 lei
Gletuitorul face parte din categoria gletiere si unelte de zugravit. Gletuitorul are dimensiunea de 28x13 cm iar dintii masoara 10x10 mm. Pretul este pe bucata.

Distantiere

distantiere
Închide

Distantiere Gresie si Faianta 2 mm

3,02 lei
Distantierele se folosesc la montajul gresiei si faiantei si au rolul de a pastra o latime constanta a rosturilor. Pretul este pe set.
distantiere
Închide

Distantiere Gresie si Faianta 2,5 mm

3,70 lei
Distantierele se folosesc la montajul gresiei si faiantei si au rolul de a pastra o latime constanta a rosturilor. Pretul este pe set.
distantiere
Închide

Distantiere Gresie si Faianta 3 mm

2,20 lei
Distantierele se folosesc la montajul gresiei si faiantei si au rolul de a pastra o latime constanta a rosturilor. Pretul este pe set.

Chit de rosturi

Surubelnita

Surubelnita Hi-Tec dreapta 150 mm

6,60 lei
Surubelnita este fabricata din material Crom Vanadiu, are maner din plastic rosu ergonomic, varful surubelnitei fiind in cruce, magnetic si permite o prindere sigura a capului surubului. Pretul este pe bucata.

Surubelnita Hi-Tec PH1 150 mm

6,05 lei
Surubelnita este fabricata din material Crom Vanadiu, are maner din plastic albastru ergonomic, varful surubelnitei fiind in cruce, magnetic si permite o prindere sigura a capului surubului. Pretul este pe bucata.

Gletiera de cauciuc

gletiera-cauciuc
Închide

Gletiera Cauciuc 28×14 cm

26,40 lei
Gletiera face parte din categoria gletiere si unelte de zugravit. Gletiera are dimensiunea de 28x14 cm. Gletiera este destinata aplicarii adezivilor epoxidici. Pretul este pe bucata.