Ghid Incepatori

Montarea Pietrei Decorative

piatra decorativa
  • piatraPregatirea suprafetei suport

Suprafata de placat trebuie sa fie curatata, sa fie stabila si uscata pentru a mari aderenta adezivului si ulterior a produselor cu care vine placata. Daca suprafata este lucioasa si neteda, trebuie slefuita cu hartie abraziva pentru o aderare buna a adezivului.

Se curata cu o mistrie posibilele bavuri ale bucatilor de piatra pentru a realiza o liniaritate cat mai buna la montare si obtinerea unui finisaj perfect.

  • Prepararea si aplicarea adezivului

Adezivul se amesteca energic, de preferinta mecanic cu 7,5l de apa la 25kg adeziv pana la obtinerea unui amestec omogen usor prelucrabil. Timpul de punere in opera este estimat la aproximativ 2,5 ore.
Adezivul se intinde pe perete cu o gletiera zimtata pentru a asigura contactul pe toata suprafata peretelui si nivelarea acestuia. Se recomanda folosirea unui adeziv pentru gresie, fainta sau piatra care sa fie elastic si rezistent la inghet. Adezivul se intinde cu ajutorul unei mistrii pe spatele fiecarei placi de piatra. In acest mod se asigura un contact perfect intre placa si adezivul intins pe perete.

  • Corectarea pozitiei placii de piatra decorativa

Datorita alunecarii reduse, poate fi adoptat modul de placare de sus inspre baza peretilor verticali cu placi de dimensiuni medii, pentru a evita expunerea inestetica a placilor taiate, reajustarea realizandu-se in maxim 20 minute.

Se foloseste un ciocan din cauciuc pentru a lovi usor placile asigurand o lipire cat mai buna a adezivului de pe placa cu cel de pe perete. Se verifica odata la 3-4 randuri de piatra, planeitatea acestuia cu ajutorul unui dreptar de aluminiu. Impregnarea se face cu ajutorul unui trafalet, pensula sau prin pulverizare.

Necesar Materiale

Piatra decorativa

SPLIT-FACE-
Închide

Piatra Decorativa Split Face

5,04 lei
Piatra decorative split face are o diversitate mare de punere in opera perfect intr-un cadru rustic dar si intr-un cadru modern. Pretul este pe bucata. Livrarea se face doar pe raza judetelor Vaslui si Iasi.
white
Închide

Piatra Decorativa Traverstone White 50x20x2 cm

109,07 lei
Piatra decorativa travestone poate fi folosita atat la interior cat si la exterior pentru amenajarea cladirilor, la placarea fatadelor, peretilor interiori si exteriori. Pretul este pe metru patrat. Livrarea se face doar pe raza judetelor Vaslui si Iasi.

Adeziv

Adeziv Marmura Si Piatra Naturala Marmoflex 25 kg

57,75 lei
Adezivul Marmoflex pentru lipirea placilor de gresie, faianta, gresie portelanata, gresogranit, clincher, piatra naturala, marmura, la interior sau exterior ; rezistent la apa si inghet. Pretul este pe bucata. Livrarea se face doar pe raza judetelor Vaslui si Iasi.

Mistrie

Mistrie Inox 16 cm

42,02 lei
Mistrie din inox este folosita pentru lucrari de finisaje si zugraveli. Mistriea este fabricata din inox cu manerul din lemn avand o lungime de 16 cm. Pretul este pe bucata.
mistrie-inox
Închide

Mistrie Zidar Inox 16 cm

34,22 lei
Mistriea de zidar este fabricata din otel inoxidabil manerul fiind din lemn. Se utilizeaza la tencuirea peretilor sau a fatadelor. Pretul este pe bucata.

Gletiera zimtata

gletuitor
Închide

Gletuitor Zimtat 51403

34,65 lei
Gletuitorul face parte din categoria gletiere si unelte de zugravit. Gletuitorul are dimensiunea de 28x13 cm iar dintii masoara 10x10 mm. Pretul este pe bucata.

Dreptar de Aluminiu

Dreptar Aluminiu SL 1500 mm 1 Fiola

118,47 lei
Dreptarul Horizont SL este fabricat din aluminiu cu o lungime de 1500 mm ce are 1bula fiind utilizat la tencuit pereti, fatade etc. Pretul este pe bucata.
dreptar-aluminiu-cu-2-fiole
Închide

Dreptar Aluminiu SL2 1000 mm 2 Fiole

81,07 lei
Dreptarul Horizont SL2 este fabricat din aluminiu cu o lungime de 1000 mm ce are 2 bule fiind utilizat la tencuit pereti, fatade etc. Pretul este pe bucata.

Dreptar Aluminiu SL2 1800 mm 2 Fiole

121,88 lei
Dreptarul Horizont SL2 este fabricat din aluminiu cu o lungime de 1800 mm ce are 2 bule fiind utilizat la tencuit pereti, fatade etc. Pretul este pe bucata.

Ciocan de Cauciuc

Ciocan Cauciuc Alb TPR 0,445 kg

23,10 lei
Ciocan Cauciuc Alb TPR 0,445 kg este un ciocan cu capatul de lovire realizat din cauciuc negru si maner din lemn este protejat de uscare cu un lac incolor. Pretul este pe bucata.

Ciocan Cauciuc Negru TPR 0,445 kg

13,86 lei
Ciocan Cauciuc Negru TPR 0,445 kg este un ciocan cu capatul de lovire realizat din cauciuc negru si maner din lemn este protejat de uscare cu un lac incolor. Pretul este pe bucata.

Trafalet

Trafalet Rosu Gri 9″ 250 mm

26,73 lei
Trafaleții sunt ideali pentru lucrări simple folositi pentru vopsele pe baza de apa, latex și vopsele acrilice. Pretul este pe bucata.

Trafalet Zugrav Blana Oaie 25 cm + Maner

45,10 lei
Trafaleții sunt ideali pentru lucrări simple, folosindu se la interior cat si la exterior. Pretul este pe bucata.
trafalet-zugrav-vestan
Închide

Trafalet Zugrav Vestan 25 cm + Maner

18,30 lei
Trafaleții sunt ideali pentru lucrări simple. Pretul este pe bucata.

Pensula

pensula-albastra-f
Închide

Pensula Albastra 80 mm

9,90 lei
Pensula este compusă din ingrediente de cea mai bună calitate, cum ar fi un amestec de păr natural, o ferulă din oțel inoxidabil și un mâner din lemn  de culoare albastra. Pretul este pe bucata.
PENSULA-LATA-100MM
Închide

Pensula Lata 6×70 mm

9,90 lei
Pensulă lată, lipită în întregime, mâner de plastic, inel galvanizat. Firele pensulei sunt din poliester, au densitate foarte fina, presata galvanizat, maner din plastic galben. Pretul este pe bucata.